2024.04.19. - Emma

Havi 4 liter benzint iszik meg egy kínai bácsi

Havi 4 liter benzint iszik meg egy kínai bácsi
Különös szokása van egy 71 éves kínai férfinak.

Egészsége megõrzése érdekében rendszeresen benzint iszik – és a legfurcsább az, hogy nem árt meg neki.

Csen Jejun Shuijiang helyiségben éldegél a házikójában egy dombtetõn – számol be OddityCentral. A helyiek jó kõfaragónak ismerték, de leginkább különös egészségvédelmi szokásáról vált ismertté. A 71 éves, vékony ember ugyanis körülbelül négy liter benzint megiszik havonta, hogy így konzerválja jó egészségét.
A Chongqing Evening News újságírói hamar kiszámolták, hogy ezek szerint a férfi a 42 éves kúra során mintegy másfél tonna üzemanyagot nyelt le.

Csen Jejun 1969-ben fogott a különös kezelésbe. Akkoriban csúnyán köhögött, komoly mellkasi fájdalmai voltak, s miután egyik orvosság sem segített a falu vén bölcséhez fordult tanácsért. Az öreg azt mondta, tuberkulózisa van, és hogy egy megoldás létezik: igyon benzint. Csen így is tett. Az elsõ pohár után pokoli hasfájása lett, ezért gyorsan lefeküdt. Egy óra múlva arra ébredt, hogy sokkal jobban van, így azóta is tartja magár a különös szokásához.

Mikor Csent megvizsgálták az orvosok, megállapították, hogy a férfi remek egészségnek örvend. A szervezete valószínûleg kialakított egyfajta automatikus immunvédelmet a benzinnel szemben, máskülönben régóta belehalt volna ilyen mennyiségû elfogyasztott üzemanyagtól.