2024.04.23. - Béla

Hat napot töltött a torony tetején a zavarodott férfi

Hat napot töltött a torony tetején a zavarodott férfi
Tûzoltókosárral segítették le 2011 augusztusában egy oklahomai tévétoronyról azt a mentális problémával küzdõ férfit, aki akkor már közel egy hete mászott föl a harminc méteres magasságba.

A 25 esztendõs férfit, aki az elmúlt napokban szinte semmit nem ivott és nem is evett, azonnal kórházba szállították. Ha kiszáradt szervezete rendbe jön, egy mentális betegségekkel foglalkozó intézményben folytatják megfigyelését - közölte Leland Ashley, Tulsa város rendõrségének szóvivõje.
A férfi múlt csütörtök óta tartózkodott a Clear Channel tévécsatorna fémcsövekbõl épült kommunikációs tornyán, a tûzoltók és a mentésben részt vevõk ételt és italt is kínáltak neki, és megpróbálták rávenni, hogy lejöjjön, de minden kísérletet visszautasított. A csupán sortot viselõ ember kedden fogadott el elõször egy kis vizet.

A televízió rögzítette, amikor kedden késõ délután végre hajlandó volt beszállni a tûzoltólétra tetején lévõ kosárba. Ashley szerint erõszakkal nem lehetett volna lehozni, és hálót sem lehetett kifeszíteni a torony alatt, hogy felfogják, ha esetleg lezuhanna.