2024.03.29. - Auguszta

Nem tudott kiszállni a saját autójából - kiszáradt és meghalt

Nem tudott kiszállni a saját autójából  - kiszáradt és meghalt
Pokoli halála volt egy 22 éves francia fiatalembernek, akit bezártak az autójába egy átmulatott éjszaka után. Az eset Moissac helyiségben történt a 2011 augusztusában.

A fiatalember szombat éjszakától vasárnap délutánig tartózkodott az autóban, miután testvérével megjöttek egy diszkóból.

Mikor a fivérek megérkeztek a buliból a szülõi ház elé, az egyik testvér magával vitte a kulcsot, és elment lefeküdni, magára hagyva az autóban alvó testvérét.
Ám a fiú túl sok idõt volt a kocsiban. Az igen speciális lopásgátló rendszerrel ellátott Audi 6-os pedig a tûzõ napon parkolt, és azon a környéken magas fokú hõségriasztás volt épp érvényben.

A fiatal mindent megpróbált, hogy kiszabadulhasson a jármûbõl, de hiába. A rendõrök késõbb megállapították, hogy szerencsétlen még megpróbálta kitörni az ablakot, de nem sikerült neki.

Furcsa, hogy a család tagjainak csupán vasárnap késõ délután tûnt fel a fiú hiánya, amikor már túl késõ volt. Az elsõ feltételezés szerint az autó ajtai maguktól záródtak be, ezt a verziót azonban a gyártó kizártnak tartja.

Az új Audikat egy speciális „safe” névre hallgató lopásvédõ rendszerrel szerelik fel. Ha az ember egyszer megnyomja a távnyitót, az autó kívülrõl-belülrõl bezáródik, míg ha kétszer, akkor csupán kívülrõl képtelenség bejutni, belülrõl ki lehet szállni.

A cég szerint mindez világosan le van írva a használati utasításban, csak azt senki nem olvassa el.