2024.04.19. - Emma

11 évesen már egyetemre jár

11 évesen már egyetemre jár
11 évesen kezdheti Kína egyik legtekintélyesebb egyetemén tanulmányait egy fiúcska - a híresztelések szerint apja bõkezûségének köszönhetõen.

A gyerek a pekingi Zsenmin Egyetem jogi karára jutott be, ahova rendkívül nehéz bekerülni. Alsó korhatár ugyanakkor nincs. A fiúcska minden idõk ifjúsági korrekordere. Az egyetem kénytelen volt reagálni a pletykákra, és nyilatkozatban tagadja, hogy a gyerek apja tagja lenne a tanintézet igazgatótanácsának, vagy hogy számottevõ pénzadománnyal járult hozzá az egyetem költségeinek fedezéséhez.
Az egyetem szóvivõje a helyi sajtónak azt mondta, hogy a fiú megfelelõen teljesített mind az írásbeli, mind a szóbeli felvételi vizsgán.

A gyerek apja egy dohányipari cég elnöke. Igen befolyásos ember, fiát pedig csak két éven át hagyta általános iskolában, mert a gyerek lassúnak találta a haladást. Magántanuló lett, oktatóiként pedig rangos tanárokat bérelt fel apja. Fél év alatt elvégezte az általános iskolát és 8 évesen már gimnazista lett, 2011-ben - 11 esztendõsen - pedig egyetemi hallgató.

Volt tanárainak egyike - a neten névtelenül - azt állítja, hogy a fiú igen ideges, rossz magaviseletû és rendkívül rövidlátó.