2024.03.29. - Auguszta

4 év börtönt kapott Michael Jakson orvosa - fotókkal

4 év börtönt kapott Michael Jakson orvosa - fotókkal
Maximális büntetést, azaz négy év letöltendõ börtönbüntetést kapott dr. Conrad Murray.

Michael Jackson orvosát 2011november elején találta bûnösnek az esküdtszék nem szándékos emberölésben a világsztár 2009-es haláláért.

A bíró szerint a pop királyának korábbi háziorvosa azért érdemelte meg a kiszabható legmagasabb büntetést, mert cserbenhagyta a páciensét, hazudott és ezek után még el is akarta tusolni az ügyet.
Michael E. Pastor ítész szigorú volt és kemény, a felfüggesztés lehetõségét szinte azonnal elutasította, számára ugyanis igazoltnak bizonyult az ügyész azon állítása, miszerint Murray szabályosan orosz ruletett játszott a betege, nevezetesen Jacko életével.

Tény, hogy Michael Jackson az orvosa, azaz Conrad Murray tetteinek következtében halt meg - jelentette ki a bíró, aki hozzátette: az orvos megszegte a gyógyításra vonatkozó esküjét, mindezt ráadásul semmi másért, mint a pénzért és a várt elismerésért. Ez pedig életveszélyes játék. A döntéshozó arra is kitért, hogy Murray egyszerûen kihasználta a sztár bizalmát, ráadásul tette után nemhogy megbánást nem tanúsított, de még az egészet az áldozatra szerette volna kenni.

Conrad Murray-t november 7-én egyhangúan találta bûnösnek az esküdtszék, amelyet akkor a bíróságon és az épület elõtt várakozó családtagok és rajongók ünnepléssel fogadtak. Murray még ezek után is inkább támadt, a brit Channel 4-nak és az amerikai NBC Todaynak adott interjújában azt állította, hamis vádak alapján ítélték el.

Az orvos egyébként ezt az ítéletet is pókerarccal fogadta, egyetlen érzelmi megnyilvánulása annyi volt, hogy még a bíró indoklása alatt hátrafordult és a valakinek odatátogta, hogy szereti, majd amikor az õrök kivetették, puszit dobott a rokonai felé.