2024.03.29. - Auguszta

Kötelezõ a gumi a pornófilmekben

Kötelezõ a gumi a pornófilmekben
Az AIDS Healthcare Foundation hatéves vitát nyert meg: életbe lépett a törvény, mely szerint kötelezõ a pornóiparban az óvszer használata, továbbá a pornószínészeket 30 naponta HIV-szûrésre kötelezik.

Mivel csak a megyét érinti az ügy, ha a pornósok átrakják más megyébe a székhelyüket, az alapítvány kész arra, hogy tovább harcoljon. A forgatásokon helyszíni ellenõrzésekre számíthatnak a Los Angeles-i pornóproducerek. Az azonban valamennyire könnyíti a helyzetet, hogy az orális szexhez nem kötelezõ a gumi.
A felnõttfilmes színészek mostantól gumiban forgathatnak Los Angelesben, a hat éve húzódó vita ezzel lezárult, hamarabb, mint ahogy tervezték. A javaslatot elfogadta a városi bíróság, és a Los Angeles-i polgármester, Antonio Villaraigosa pedig aláírta a törvényt. A pornósok szerint a szabályozás oda vezet majd, hogy nem Los Angeles lesz Amerika pornó fõvárosa, a törvény ugyanis csak a megyére vonatkozik. Az intézkedést a HIV-botrányok miatt tartotta a szervezet szükségesnek: öt éven belül körülbeül tizenhatan fertõzödhettek HIV-vírussal, hónapokra leálltak a forgatással. Becslések szerint az amerikai pornófilmek 90%-a a Los Angeles-i San Fernando völgyben készül.

Az AIDS Healthcare Foundation képviselõi hatékonyan lobbiztak az elmúlt hat évben az óvszer használatáért, a január 23-án aláírt törvény még a héten érvénybe léphet. “Los Angeles városa helyesen döntött. Ezzel jót tesznek a pornószínészekkel” – mondta Michael Weinstein, az AIDS Healthcare Foundation elnöke a Huffingtonpostnak. Hozzátette, az óvszer kötelezõ használatával megvédik a pornószínészeket a HIV-fertõzéstõl és más nemi betegségektõl. Azt is elmondta, hogy figyelni fogják, hová telepszenek át a pornóproducerek, és követik majd õket, hogy más megyékben is kiharcolják az óvszer kötelezõ használatát a pornóiparban.