2024.04.25. - Márk

Három éves, de már hibátlanul zongorázik

Három éves, de már hibátlanul zongorázik
Ma tölti be a 3 évet, de már hibátlanul zongorázik egy kislány Angliában. A kis Lavinia Ramirez ülésmagasítót használ, hogy felérje a zongora billentyûit – amikor viszont játszik, rá sem kell néznie. A tanára, Matej Lehocky szerint a gyerek kimagasló tehetség. Lavinia mindössze 6 héttel ezelõtt kezdett ezzel foglalkozni, miután kipróbált egy gyerekeknek készült játék hangszert. Nem a szülei erõltették; õ kérte meg az édesanyját, hogy zongorázni tanulhasson. Édesanyja, Jenna Ramirez szerint a kislány nemcsak a zenében mutat kimagasló tehetséget: már két évesen tudott írni és számolni, és felismeri a geometriai alakzatokat is.
- Az õ korában zongorázni egyedülálló teljesítmény, különleges adottságokra utal. A korabeli gyerekeknek az is nehezükre esik, hogy egyhelyben maradjanak, a zongorával semmit sem tudnak kezdeni – mondta Lehocky.

Még csak 8 órát vett, de már olyan magabiztosan játszik, hogy színpadra engedték. Lavinia nemrég 200 ember elõtt játszott egy templomban Plymouth külvárosában. A kislány imádja a klasszikus zenét, jelenleg Bizet Carmenje a kedvence. Tanára szerint 8 hónap múlva Lavinia kész lesz letenni az elsõ komoly vizsgát. A szülõvárosában csak Miss Mozartnak hívják – utalva arra, hogy a nagy zeneszerzõ négy évesen már szintén színpadra lépett.