2024.04.24. - György

Másfél évre tervezte a vakációt, de már 23 éve úton van

Másfél évre tervezte a vakációt, de már 23 éve úton van
Eredetileg csak másfél évre és Afrikára vonatkozóan tervezte az elhúzódó vakációt egy német férfi és felesége, ám 23 éve nem tért haza, és a megtett 800 ezer kilométer ellenére a Földet még mindig nem kerülte meg. Ha elõrõl kellene kezdenie, biztos benne, hogy nem vágna bele másodszor - vallotta be, amikor a 23 éve tartó világkörüli útjáról mesélt. A német férfi ugyanakkor beismerte, hogy ha 1989-ben nem indult volna útnak, akkor megint felkerekedne. A most 74 éves kalandor eredetileg másfél év alatt tervezte bejárni Afrikát, útitársa felesége, Christine volt, no meg az Otto nevet viselõ autója.
A másfél évbõl aztán 23 lett és még korántsem jelenthetõ ki, hogy ez a vége, Afrika után pedig szép lassan bejárta a többi kontinenst is, összesen 800 ezer kilométer van Ottóban, ami annyi, mintha hússzor kerülte volna meg a Földet - kiindulási pontjához mégsem ért még vissza, így nem lehet azt mondani, hogy megkerülte a bolygót. Eközben viszont Otto sosem hagyta õt és nejét cserben, bár a defektekkel idõrõl idõre meg kellett küzdenie, de motorikusan csak olyan hibák voltak, amelyeket maga Günter is azonnal orvosolni tudott.

Holtorf úr egy ideje már egyedül autókázik Ottóval, mert Christine nemrég elhunyt, de utolsó kívánságainak egyike az volt, hogy férje ne hagyja abba az utazgatást. A 23 év alatt az autó szó szerint az otthonukká vált: abban aludtak, de nemcsak szállodába, hanem étterembe se jártak, az asszony a fõzést is a speciálisan felszerelt "mobilkonyhában" oldotta meg.