2024.04.19. - Emma

Az X-Fakor 2012-es gyõztese: Oláh Gergõ

Az X-Fakor 2012-es gyõztese: Oláh Gergõ
Vasárnap késõ este újabb név került az X-Faktor magyarországi gyõzteseinek listájára: 2012-ben Oláh Gergõ nyerte a népszerû tehetségkutatót. Geszti Péter mentoráltja Antal Timit gyõzte le a fináléban, akinek Malek Miklós volt a mentora. A végsõ fináléban a lányok kategóriájában induló Antal Timi, illetve a fiúk között induló Oláh Gergõ lépett színpadra, hogy kiderüljön, ki nyeri a népszerû tehetségkutató idei évadát. A két énekes többször énekelt: két egyéni és egy közös produkció mellett egy-egy duettet is elõadtak az elõzõ két évad gyõztesével.

Antal Timi Kocsis Tiborral (az X-Faktor-2011 gyõztese), míg Oláh Gergõ Vastag Csabával (az X-Faktor 2010-es gyõztese) duettezett.

A nézõi szavazatok alapján végül Oláh Gergõ nevét hirdette ki gyõztesként a mûsorvezetõ, Ördög Nóra. Gergõnek elõször természetesen mentora, Geszti Péter gratulált, majd boldogan ölelte magához feleségét is. A gyõzelem pillanataiban Gergõ nem feledkezett meg Timirõl sem, aki széles mosollyal ünnepelte a gyõztest.

Az X-Faktor kísérõmûsorában, a Coolon jelentkezõ After X-ben Malek Miklós elárulta, az eredménytõl és attól függetlenül, hogy 2013-ben is lesz X-Faktor (amelyre már lehet jelentkezni), befejezi a mentori feladatokat. Mint mondta, ennek az évadnak már úgy vágott neki, ez lesz az utolsó ilyen szerepköre az RTL Klub tehetségkutatójában.