2024.04.20. - Tivadar

7 Arany Málna díjat söpört be az Alkonyat

7 Arany Málna díjat söpört be az Alkonyat
A Twilight - Breaking Dawn második része hét díjat is bezsebelt a nem éppen elismerõ Arany Málna díjból. Az Alkonyat-saga befejezõ epizódja hetet zsebelt be a legpocsékabb amerikai filmeknek járó Arany Málna-díjakból, de két citromdíjat vihetett el Adam Sander Apa ég! címû vígjátéka is, és nem maradt hoppon Rihanna sem, aki a Csatahajó címû sci-fi akciófilmben nyújtott könnyen feledhetõ alakítást. A Hajnalhasadás 2. a legrosszabb film, a legrosszabb rendezõ, a legrosszabb nõi fõszereplõ, a legrosszabb páros a képernyõn, a legrosszabb folytatás, a legrosszabb szereplõgárda és a legrosszabb férfi epizódszereplõ kategóriában diadalmaskodott.
És egyébként ezzel még így sem sikerült megismételnie a Jack és Jill címû múvi tavalyi teljesítményét. Az Adam Sandler-féle film ugyanis mind a tíz citromdíjat besöpörte.

Az Alkonyat-széria filmjei az elmúlt években is ott voltak a jelöltek között, de díjat még nem kaptak. A szavazásban is résztvevõ mozirajongók tréfás bejegyzései szerint a filmakadémiához hasonlóan, amely csak az utolsó Gyûrûk ura-filmnek ítélte oda a legjobb filmnek járó Oscart, õk is megvárták a legutolsó Alkonyat-epizódot, hogy rajta vezessék le az egész széria iránti megvetésüket.