2024.04.23. - Béla

Milliókat költ Barbie babákra a mániákus férfi

Milliókat költ Barbie babákra a mániákus férfi
Stanley Colorite 16 éve gyûjti a babákat, és eddig nem fog leállni, amíg a hét hálószobás háza tele nem lesz velük. Évente 7 milliót költ arra, hogy bõvítse a gyûjteményét, és ebben partnere is támogatja. A kollekció legdrágább darabjáért 232 ezret fizetett. A 41 éves floridai férfi 16 éve kattant rá a Barbie babákra. Stanley Colorite azóta 2000 darabot halmozott fel, és csak akkor lesz maradéktalanul boldog, ha az összes helyiség tele lesz a babákkal. Ez nem kis küldetés, hiszen egy 7 hálószobás házban él partnerével, Dennis Schlickerel, aki szintén imádja ezeket a babákat, az õ tulajdonában vannak a fiúk.
A férfi eddig közel 19 millió forintot - 80 ezer dollárt - költött a babákra, és úgy tûnik, mostanában évente 7 millió forinttal - 30 ezer dollárral - rövidíti meg a szenvedélye a családi kasszát. Szerencsére partnere támogatja, hiszen szabadidejükben együtt fésülgetik a babák haját és készítenek számukra ezt-azt.

Colorite magát egyébként Barbie Mannak nevezi, ami nem meglepõ, hiszen a házuk konkrétan úgy néz ki, mintha a Mattel múzeumában járna az ember. Persze nemcsak arra áldoz pénzt, hogy babákat szerezzen, hanem a kiegészítõkre is költ, így az autókon, pónijukon a szokásos házon kívül is minden megtalálható, ami egyszer elhagyta a gyártósort.

Colorite civilben egy takarítóvállalat feje és egy cseppet sem szégyelli, hogy Barbie-addikciója van. Azt is bevallotta, bármit megvesz, amire rá van írva a Barbie, lehet ez szájvíz, fogkrém, füzet vagy nyalóka. A férfi szerint, aki belép a házukba és találkozik a kivételes gyûjteményükkel, szótlan marad. "Mit egy múzeum, olyan a házam" - mondta.