2024.04.20. - Tivadar

7 kilósan jött világra az óriásbébi

7 kilósan jött világra az óriásbébi
Úgy vélték, alig 10 százalék esélye van az életben maradásra egy kisfiúnak, aki 7 kilósan jött a világra, ám útközben beakadt a válla és 5 percen keresztül egyáltalán nem kapott levegõt. Még csak hat hetes, de úgy néz ki, mint egy hat hónapos kisbaba az angliai cheltenhami George King, akinek az orvosok alig 10 százaléknyi esélyt adtak a születésekor az életben maradásra. A csecsemõ ugyanis 7 kilósan jött a világra, amire senki sem számított, igaz, az óriásbébirõl készült beszámoló, hogy a terhesség alatt hogyan nem vették észre, hogy Jade Packer ilyen hatalmas gyereket hord a szíve alatt.
A nem is olyan kicsi gyermek természetes úton született meg, ám hatalmas méretei miatt a válla beszorult és emiatt mintegy öt percig nem kapott levegõt. Amikor nagy nehezen sikerült õt kiszabadítani, a Gloucestershire-i kórházból azonnal a bristoli Szent Mihály Kórház újszülött intenzív osztályára vitték, és csak négy és fél hét után engedték haza.

A kisfiú, aki a korához képest pontosan dupla méretû, már boldogan éli mindennapjait szeretõ szülei között. 21 éves édesanyja azonban egyelõre úgy véli, a 16 órás vajúdás és az átélt nehézségek után nem gondolkozik abban, hogy kistestvére is legyen George-nak, hatalmas megrázkódtatásként élte meg a szülést és azt, hogy senki nem vette észre, mekkorára nõtt a magzat. Apja, Ryan azonban hozzátette, hogy az orvosok szerint a gyermeknek csak a születéskori méretei ilyen extrémek, késõbb normál ütemben fog gyarapodni.