2024.03.28. - Gedeon, Johanna

El akar válni, pedig hivatalosan nem is házas a nõbõl lett férfi

El akar válni, pedig hivatalosan nem is házas a nõbõl lett férfi
A transzszexuális nõ házassága állítólag nem is érvényes, hiszen amikor kötettett, még hivatalosan nem volt férfi. Hogy ezek után miért akar mindenáron hivatalosan is elválni, nem tudni.

Thomas Beatie nem tud elválni nejétõl. A terhes férfiként elhíresült transzszexuális nõ már tavaly beadta a válókeresetet, de ezt visszadobta a bíróság. Az indoklás szerint házassága sosem volt törvényes, hiszen az azonos nemûek házassága a frigy megkötésekor nem volt elfogadott a tengerentúlon.
Beatie azonban nem adja fel, ha kell a legfelsõbb bíróságig is elmegy, mert ezt személyes ügynek tekinti. A terhes férfi okmányai szerint már férfi, bár õ szülte mindhárom gyermeküket: többek közt ez is galibát okoz a válás lebonyolításában.

A pár 2003-ban házasodott össze Hawaii-on, a nõ 1997-ben kezdett el orvosi értelemben nemet váltani, amely a házasság évében még nem fejezõdött be, így gyakorlatilag nõként ment hozzá egy másik nõhöz. Hogy miért fontos neki, hogy hivatalosan is elváljon valakitõl, akit legálisan el sem vett, nem tudni.

A háromszoros anyuka/apuka 2012 áprilisában kérvényezte a válást, mert neje többször bántalmazta. Mint mondta, korábban is volt egy-két hullámvölgy a kapcsolatukban, a legutóbbit viszont nem követte kibékülés, elhidegültek egymástól, ezért szeretne jogilag is elszakadni az asszonytól.