2024.04.25. - Márk

13 gyermeket hordott ki 20 év alatt a brit nő

13 gyermeket hordott ki 20 év alatt a brit nő
13 gyermeket hordott ki 20 év alatt a brit nőÉlete végéig szülne gyerektelen pároknak Carole Horlock, de a kora miatt túl magas a kockázat. Rekordernek számít Carole, ugyanis 20 év alatt 13 gyermeknek adott értet béranyaként. Már nem vállal több szülést, ugyanis ebben a korban már túl magas kockázattal jár egy gyermek kihordása. A legutolsó babát a napokban hozta világra, de orvosa már ezt a terhességet is kockázatosnak találta. Egy családsegítő központban halott erről a lehetőségről, két saját gyermeke mellé vállalta a béranyaságot, és így további 13 babát hordott ki.
Rekordernek számít az a brit nő, aki két évtized alatt 13 gyereknek adott életet béranyaként. Most azt mondja, nem vállal több szülést, csak élvezni szeretné a nyugdíjas éveit.
– Két évtized alatt 13 gyereket szültem másoknak, de nem merek újabb terhességet vállalni – magyarázta a 46 éves brit ­bér­anya, aki vasárnap hozta világra az utolsó bérbabát. – Gyönyörű kisfiú, de megszenvedtem érte. Az orvos mindkettőnk életéért aggódott.

– Egy családsegítő központban értesültem a lehetőségről. Akkor már volt két lányom, és csak a szülés utáni hetekben kezdtem kötődni hozzájuk, így tudtam, nem okoz gondot, ha tovább kell adnom olyan babákat, akiket én hordok ki.
A béranyaságért nem jár fizetség, de a leendő szülők három és fél, négymillió forintnyi összeggel járultak hozzá a kismama költségeihez.