2024.04.20. - Tivadar

Másodszor hagyta kéz- és lábnyomit Hollywoodban Jackie Chan

Másodszor hagyta kéz- és lábnyomit Hollywoodban Jackie Chan
Másodszor hagyta kéz- és lábnyomit Hollywoodban Jackie ChanMásodszor is kéz- és lábnyomait hagyta a hollywoodi Grauman's Chinese Theatre-nél Jackie Chan. Erre azért volt szükség, mert az évek során eltűnt a Chan nyomait őrző cementlap. Jackie Chan az első sztár, aki másodszor is kéz- és lábnyomait hagyta a hollywoodi Grauman's Chinese Theatre-nél. Az elmúlt negyven évben mintegy 150 filmben szerepelt akciófilmsztár kéz- és lábnyomait már 1997-ben megörökítették a színház előtt. Az évek során azonban – miközben a színház is gazdát cserélt – eltűnt a Chan nyomait őrző cementlap.
Ezeket a lapokat gyakran cserélik, hogy helyet kaphassanak a kollekció új darabjai. A színház szóvivője szerint Chan az első sztár, akinek második alkalommal öntik betonba a nyomát. Hozzátette: nem tudják, hogyan tűnt el a betonlap, de bizonyos, hogy nem lopták el. A csütörtöki ceremónián a kínai színész kollégájával, Chris Tuckerrel jelent meg a Chinese Theatre előtt.
A Hollywood Boulevard híres mozija előtti járdán mindössze 250 sztár emlékét őrzi hasonló kéz- és lábnyom: helyet kapott itt Humphrey Bogarttól és Bette Davistől kezdve Jane Fonda és Brad Pitt lenyomata is. A közelmúltban Jennifer Aniston, Helen Mirren, Cher, Robert Downey jr., Hugh Jackman, a Harry Potter-sztárok és Johnny Depp részesültek hasonló elismerésben. Első kutyaként 2012-ben A némafilmes című Oscar-díjas filmalkotás híres négylábú szereplője, az Uggie névre hallgató Jack Russel terrier lábnyomát is megörökítették.