2024.04.20. - Tivadar

Nem várt fordulat A Szépségkirálynő választáson

Nem várt fordulat A Szépségkirálynő választáson
Nem várt fordulat A Szépségkirálynő választásonMegválasztották Magyarország 2013-as szépségeit a TV2 A Szépségkirálynő című műsorában, ami ezúttal különleges véget ért. Miss World Hungary Rákosi Annamária, Miss Universe Hungary Kárpáti Rebeka, a közönségdíjas és Miss Intercontinental is Kocsis Korinna lett, ő azonban lemondott utóbbi címéről. Bár sokan jelentkeztek a versenyre, országhatáron belülről és kívülről is, A Szépségkirálynő döntőjébe csak a legszebb tizenhat lány kerülhetett. A megmérettetésre egy hetes felkészítő táborban a szépségszakma legjobbjai készítették fel őket.
Sütő Enikő, Rubint Réka és Konkoly Ági gondoskodtak arról, hogy a szépségek a legjobb formájukat hozzák a színpadon.

A lányok közül valaki sorsa a közönség kezében volt. Először a 2013-as közönségdíjast hirdették ki, aki idén Kocsis Korinna lett. A 22 éves lány Sarka Katától vette át nyereményét. Ezután azonban meglepetés következett, ugyanis ő lett Miss Intercontinental is. Ezt az elismerést azonban nem akarta elfogadni a 2009-ben egyébként Miss Earth Hungary-nek választott lány, szerette volna a negyedik legszebbnek továbbadni a koronát, erre azonban nincs lehetőség a szabályok alapján. A Miss Intercontinentalnak járó díjat Miss Earth Hungary 2012, azaz Kocsis Alexandra adta volna át, ám mindenki megdöbbenésére Korinna nemhogy a fejére, még a kezébe sem akarta venni.
Miss Universe Hungary 2013 azonban már örült: Kárpáti Rebeka büszkén vonult végig a kifutón, miután átvette a koronát a tavalyi győztes, Konkoly Ágitól. Miss World Hungary 2013-ban Rákosi Annamária lett, aki Cserháti Tamarától vehette át a koronát. Ezután különleges pillanat következett a műsor történetében, hiszen nem három, hanem csak két királynő, Miss World Hungary és Miss Universe Hungary vonult végig mosolyogva a kifutón, Miss Intercontinental pedig szabotálta a koronát 2013-ban.
Később azonban A Szépségkirálynő hivatalos oldalán már három lány pózol, köztük Tímár Brigitta, akinek képe felett a "Gratulálunk Tímár Brigitta! Miss Intercontinental 2013" felirat látható. Mégis megvan tehát a korona gazdája, bár a hozzászólók közül többen is reklamálják, hogy miért nem kerülhetett sor ennek átadására még a műsor alatt.