2024.03.29. - Auguszta

Előadás közben halt szörnyet a Cirque du Soleil egyik artistája

Előadás közben halt szörnyet a Cirque du Soleil egyik artistája
Előadás közben halt szörnyet a Cirque du Soleil egyik artistájaA "Ka" című élő műsor közben lezuhant és meghalt a Cirque du Soleil egyik artistája Las Vegasban, miután kicsúszott a biztosítókötélből, és 15 métert zuhant. A cirkuszi show már a végéhez közeledett, amikor Sarah Guyard-Guillot, a 31 éves francia artista kicsúszott a biztosítókötél védelméből, és leesett a trapézról. A közönség először azt hitte, hogy az esés része az akrobatikus mutatványnak, de amikor a színpad szélére vitték az artistát, a háttérből pedig sírás és nyögés hallatszott, az arénában megfagyott a levegő.
A párizsi születésű 15 méterről zuhant a mélybe, amikor a produkció vége felé, egy csatajelenetben kábelen éppen felhúzták a magasba. Az előadás pár perc múlva leállt, majd a közönséggel közölték, hogy a jegyek árát visszafizetik, vagy becserélik újabb előadásokra.
Guy Laliberte, a Cirque du Soleil alapítója közleményben erősítette meg az artista halálhírét. Sarah Guyard-Guillot 20 éve dolgozott cirkuszi előadóként, elsősorban függönyakrobatikával foglalkozott, két gyermek édesanyja volt.
A Cirque de Soleil bejelentése alapján a "Ka" című előadássorozatot határozatlan időre szüneteltetik, az esetet kivizsgálják. A Las Vegas Sun című lap szerint a kanadai társulat történetében először történt halálos baleset előadás közben. A Kanada franciaajkú Québec tartományában 1984-ben alapított Cirque du Soleil mára szórakoztatóipari "multivá" nőtte ki magát, előadásait a világ 300 városában 100 millióan látták eddig.