2024.03.28. - Gedeon, Johanna

19 évesen egyedül repülte körbe a Földet Ryan Campbell

19 évesen egyedül repülte körbe a Földet Ryan Campbell
19 évesen egyedül repülte körbe a Földet Ryan CampbellA fiatalember június 30-án indult el egymotoros gépével a Sydney közelében található Wollongongból, utazása alatt 200 órát töltött a levegőben. Campbellnek, aki egy Cirrus SR22 repülőgéppel vágott neki a kalandnak, több nehézséggel is szembe kellett néznie útközben: ellenszélben kellett például repülnie a Csendes-óceán felett, ennek következtében kérdésessé vált, lesz-e elég üzemanyaga ahhoz, hogy a Hawaii-szigeten lévő Hilóból eljusson a több mint 14 órányi repülőútra lévő kaliforniai Van Nuysba.
Sokak szerint a csendes-óceáni szakasz jelenti a legnagyobb kihívást egy ilyen vállalkozásban. Ryan Campbell szombaton érkezett vissza Wollongongba, ahol tucatnyi rajongója mellett barátai is várták az ABC News tévécsatorna beszámolója szerint. Campbell 15. születésnapján hajtotta végre első szólórepülését, 17 évesen szerezte meg magán-, egy évre rá kereskedelmi pilótaengedélyét.
Az ausztrál fiú teljesítményével az amerikai Jack Wiegandtól hódította el a világot egyedül körberepülő legfiatalabb pilóta címet. Wiegand még a nyár elején teljesítette a kalandot, és közben 21. születésnapját is megünnepelte.