2024.03.29. - Auguszta

Rekordidő alatt utazta be metróval Londont két férfi

Rekordidő alatt utazta be metróval Londont két férfi
Rekordidő alatt utazta be metróval Londont két férfiMegdőlt a leggyorsabb utazás rekordja a londoni metró teljes hálózatán. Az összesen 270 állomáson 16 óra 20 perc 27 másodperc alatt utazott végig Geoff Marshall és Anthony Smith. A rekorderek nyolc perccel voltak gyorsabbak elődeiknél, akik 2011 óta tartották a csúcsot. A két londoni férfi augusztus 16-án teljesítette a nem mindennapi utat, a teljesítmény hivatalos elismerése azonban időbe telt. A rekord megdöntéséhez kellett a jó fizikum is, ugyanis a metróvonal egyik végétől a másik végéig az utat futva tették meg.
„Ezúttal többek között azért is lehettünk ilyen gyorsak, mert a metró remekül működött, és nem voltak késések. A kihívás része volt a szerelvényeken való ücsörgés mellett a sok futás is – egyik metróvonal végétől a másik vonal elejéig. Fontos volt a sportosság és az útiterv-készítés” – mondta el Marshall.
A metró teljes hálózatának „beutazása” Londonban már szinte divattá vált. A hobbiutasoknak lényegesen több időre van ehhez szükségük, mint a Guinness-rekorder párosnak, de számos internetes oldal ad már segítséget a legideálisabb útiterv elkészítéséhez.