2024.04.18. - Andrea, Ilma

Indián szörnynek becézik a hatalmas amerikai focistát

Indián szörnynek becézik a hatalmas amerikai focistát
Indián szörnynek becézik a hatalmas amerikai focistátTony Picard 190 centi magas, és 181 kiló. Mestersége címere running back. Magánemberként a Washington állambeli Yakima városában találhat White Swan High School tanulója. A tengeren túlon csodájára járnak. Az szinte biztos, hogy a 6'4 " láb (190 cm) és 400 font (181 kg), Tony Picard a középiskolai amerikai foci bajnokság legnagyobbja, de megkockáztatjuk, a profi labdarúgás történetében is. A White Swan egy kis iskola a Simcoe / Cascade hegységben, a Yakama Indián Rezervátumban.
Tony itt kezdte pályafutását, mint védő, de miután az edzője észrevette szokatlan gyorsaságát, előre küldte running backnek. Azóta rá építi a támadásokat, mert a legtöbb csapat öt srácot küld rá, ha megkapja a tojáslabdát, hogy megállítsa. Így az ellenfélnél mindkét oldalon három-három védő marad a többi támadóra - jócskán meg nőtt a támadásvariációk száma.


Picard gyakran mind az öt védőjét a hátán cipeli át a touchdown vonalon, ennek ellenére szerényen annyit mond: "Az a fajta játékos vagyok, aki, mint csali utat biztosít a kisebb srácok gólszerzéséhez." Miközben az ellenfelek indián szörnynek csúfolják, ő mosolyog az egészen. 80-120 yardot fut meccsenként és rengeteg touchdownt ér el - ebben a szezonban összesen 576 yardot futott, 8 TD szerzett.

"Az én álmom az, hogy az egyetemi futballbajnokságban is játszani tudjak, Remélem fel tudok lépni a következő szintre" - mondja Tony.

Öröm az edzőnek, rémálom az ellenfélnek.