2024.04.20. - Tivadar

Ezernél is többen rohantak a jéghideg vízbe újév alkalmából

Ezernél is többen rohantak a jéghideg vízbe újév alkalmából
Ezernél is többen rohantak a jéghideg vízbe újév alkalmábólA hagyomány, miszerint fürdőruhában vagy pólóban rohannak a jéghideg vízbe, 25 éve él és évről évre egyre többen csatlakoznak a fürdőzőkhöz. Kevesen lehetnek, akik úgy gondolják, hogy ez az egyik legszórakoztatóbb tevékenység erre a napra. Mégis: ezernél valamivel többen úgy döntöttek, hogy csatlakoznak ahhoz az immár 25 éve élő hagyományhoz, amely szerint így köszöntik az új esztendőt. Az eseményre a skóciai Firth of Forth öbölben került sor, a Forth-híd tövében. Az esemény résztvevői egy lánykérésnek is szemtanúi lehettek.
Az eseményen részt vevő fiatal és vakmerő, fürdőruhában vagy jelmezben a vízbe száguldó tömeg ilyenkor pénzt is gyűjt valamely jótékony célra. A program egyik szervezője elmondta, hogy a legváltozatosabb jelmezekbe öltözött emberek bukkantak fel idén is, voltak például hula-lányok, a hideg ellen viszont kétségkívül az a férfi védekezett a legjobban, aki buborékfóliával tekerte körbe magát.

"Egy lánykérésnek is tanúi lehettünk. Egy férfi a vízbe merülés után feltette a nagy kérdést a párjának - és ő igent mondott!" - ecsetelte lelkesen az Edinburgh Hogmanay szóvivője.