2024.03.29. - Auguszta

10 fontos ígéret a kislányomnak

10 fontos ígéret a kislányomnak
10 fontos ígéret a kislányomnakKülsőségek, reklámok, látszatvilág, sok - sok olyan dolog, ami nagyon negatív lehet az önértékelés egészséges szintjére. Te anyaként, lányos anyukaként vagy nőként érzed ezt?! Brooke Kwatny Kravitz egy hatéves lány anyja, de már most érzi, milyen káros hatással van a gyerekére a külvilág. A média, a divat és a barátok negatív befolyása miatt ügy döntött, ír egy listát neki. Az amerikai nő a Scary Mommi blogon hozta nyilvánosságra a levelet, ami szerinte segíthet a lányának a későbbi boldogulásban. Íme, a levél fordítása.
1. Megígérem, hogy mindent megteszek azért, hogy szeresd a tested

Sosem fogod tőlem azokat a szavakat hallani, hogy "fogyókúra" vagy "elhízás". Sosem fogok a súlyomról vagy a kinézetemről panaszkodni. (És ha megkérdezed, miért van annyi ránc a szemem körül, azt fogom mondani, hogy a nevetéstől). De azt sem fogom engedni, hogy te panaszkodja a tested miatt. Megtiltom. Egészséges vagy. Minden más lényegtelen.

2. Sosem fogom azt mondani, hogy valamit nem csinálhatsz meg, mert lány vagy.

Olyan büszke vagyok, hogy még mindig kosarazol, attól függetlenül, hogy néha te vagy az egyetlen lány a csapatban, és senki sem dobja neked a labdát. Szeretem nézni, hogy milyen határozottan akadályozod az ellenfeledet és milyen gyorsan futsz át a pályán. Amikor a labdáért harcolsz, kiugrik a szívem a helyéről. Megígérem, hogy a benned lévő tüzet mindig ébren fogom tartani.

3. Sosem fogom engedni, hogy gonoszkodj

Nem szeretném megtudni, hogy valakit készakarva kirekesztesz, vagy megbántasz. A világ így is elég kemény, főleg a kislányoknak. Ha te is részt veszel abban, hogy egy másik gyerek kevesebbnek érezze magát, tenni fogok érte, hogy soha többet ne forduljon elő. Méghozzá úgy, hogy megosztom veled minden tapasztalatomat és szeretetemet.

4. Amilyen sokáig csak lehet, elzárom tőled a nőellenes reklámokat

Tudom, hogy nem tudom örökké megőrizni az ártatlanságodat. De amíg tudom, távol fogom tartani tőled a fogyókúrás tippekről és csodakrémekről szóló magazinokat, melyek örök ifjúságot ígérnek. Kénytelen leszel együtt élni azzal, hogy a média bebeszéli, ronda vagy. De próbálok sokáig megvédeni ettől, amíg nem leszel elég erős ahhoz, hogy ezeket az ördögi támodásokat figyelmen kívül hagyd.

5. Mindig arra foglak biztatni, hogy élj hangosan és szenvedélyesen

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy tiszteletlenül, de azt szeretném, hogy a hangod tiszta és határozott legyen – fontos a véleményed, csiszold a hallásodat! Mindegy milyen őrületesnek is tűnnek az ötleteid, oszd meg őket és adj teret a lelkesedésednek.

6. Sosem foglak arra kérni, hogy "tegyél fel egy kis rúzst"

Remélem soha nem nézel mad úgy a tükörbe úgy, hogy szükséged lenne egy kis sminkre. Ha mégis, akkor ahhoz nekem semmi közöm.

7. Ameddig csak lehet, az én kislányom maradsz

Emlékszel milyen mérges voltam, amikor megpróbáltál a kis fenekeddel twerkelni? Nem érdekel, hogy mit tanultál a másik lánytól az iskolabuszban, ez nem méltó. A lányok így is túl hamar és túl gyorsan felnőnek. A gyerekkort mégegyszer nem élheted át, úgyhogy adj magadnak időt arra, hogy a babáiddal játszhass, és angyalporban vágtázó lovakról álmodhass. Tartsd meg a varázslatos fantáziád minél tovább!

8. Megígérem, hogy mindig ítélkezés nélkül meghallgatlak

Szeretném hallani az álmaidat, a véleményedet és az elképzelésedet az életről. Szeretem a világot a te szemeiden keresztül látni. Még ha nem is túl praktikus (és egészséges), minden alkalommal elámulok, hogy egy olyan embert hoztam a világra, aki ennyire szenvedélyes, bölcs és ekkora tehetsége van a bolondozáshoz. Tudom, hogy a következő ötvennéhány évben lesz néhány kellemetlen vitánk.

9. Megígérem, hogy feltétel nélkül szeretlek

Mindegy, hogy tinédzserként hányszor mondod majd el, hogy utálsz. Tudni fogom, hogy épp a hormonok okozzák, és hogy sajnos az én temperamentumomat örökölted. Azt nem ígérhetem meg, hogy teljes lelki nyugalommal fogom végignézni, ha egy kis boszorkánnyá változol, de azt igen, hogy minden este megölellek és megbocsátok.

10. Ha még eddig nem jöttél volna rá: úgy szeretlek, majd megeszlek

Komolyan veszem az anyaságot, ezért írtam le ezeket, és arra kérlek, hogy minden ígéretemet tartasd be velem!

Sok szeretettel, Anya