2024.03.29. - Auguszta

Így lett dúsgazdag, elmondja az alapelveit!

Így lett dúsgazdag, elmondja az alapelveit!
Így lett dúsgazdag, elmondja az alapelveit!A kínai Alibaba online webáruház-óriás alapítója, a 49 éves Jack Ma Kína leggazdagabb embere a maga 25 milliárd dollárra becsült vagyonával. Cégének piaci értéke pedig több mint 200 milliárd dollárra rúg. Jack Ma szegény családból származik és angol tanárként dolgozott. A siker felé vezető úton megfogadta, nem hagyja, hogy a pénz megváltoztassa, és bebizonyította, példaképe a Tom Hanks által megformált Forest Gump. Az az ember vagyok, aki nemrég még havi 20 dollárt keresett – mondta az egyik interjúban. A tíz általa fontosnak tartott alapelv pedig oly egyszerűnek tűnik és oly betartható... így rajta hát és lépjünk előre!
Az üzletember az alábbi elvek szerint éli életét és vezeti cégét:

1. Az emberek egyharmada sosem fog hinni neked. Az alkalmazottaidnak nem érted kell dolgozniuk, hanem egy közös cél érdekében.

2. Egy jó vezető tulajdonságai: az alkalmasság, a vízió és az állhatatosság.

3. A pénz és a politikai hatalom nem férnek meg egy kézben. Ha politizálsz, ne gondolkodj a pénzen.

4. A legnagyobb hiba, ha feladod.

5. Csak a bolondok használják a szájukat beszédre. Egy okos ember az agyát használja, egy bölcs a szívét.

6. Azért vagyunk a Földön, hogy örüljünk az életnek, és nem azért, hogy dolgozzunk. Függetlenül sikereink számától, ne felejtsünk el élni.

7. Egy igazi üzletembernek nincsenek ellenségei. Ha ezt megérti, határ a csillagos ég.

8. Lehet néha panaszkodni az életben, de ne csináljunk szokást belőle. Olyan, mint az alkohol: minél többet iszunk, annál szomjasabbak leszünk.

9. Az világ nem arra fog emlékezni, hogy mit mondtál, hanem arra, hogy mit csináltál.

10. A szabadság a legdrágább szó.