2024.04.25. - Márk

Hat híresség, akik diploma nélkül lettek milliárdosok

Hat híresség, akik diploma nélkül lettek milliárdosok
Hat híresség, akik diploma nélkül lettek milliárdosokA továbbtanulás természetesen nagyon fontos, hiszen a legtöbb jó álláshoz elengedhetetlen, de azért rengeteg olyan self-made man élt és él a világban, akiknek elég saját zsenialitásuk, eltökéltségük és kitartásuk a sikerhez. Fontos dolog az iskolai képzettség, a felsőfokú végzettség... de az igazi innovátorok számára a végzettség helyett egy - egy kreatív ötlet hozza / hozta meg a sikert! A kreatív emberek nem munkahelyet vagy állást keresnek, hanem ötletüket szeretnék (ön)megvalósítani! Ha van egy jó ötleted, soha ne add fel, hogy sikeres lehessél általa! Nézd meg a példákat!
Coco Chanel

Halálakor nyolcmillió dolláros vagyona volt, de gyerekkorában árvaházban nőtt fel, aztán apácák tanították varrni. Mindenféle további iskoláztatás nélkül nyitotta meg első kalapüzletét, és kezdte el megálmodni saját kreációit. A kis kalaposlányból hamarosan divatikon lett, aki parfümöket, ruhákat, kozmetikumokat adott el a világ felső tízezerének.

James Cameron

Olyan filmeket jegyez, mint a Terminátor, a Titanic, vagy az Avatar, pedig olyan sebesen hagyta ott a főiskolát és állt be teherautó-sofőrnek, ahogy csak tudott. 1978-ban kezdett el filmeket forgatni, de az első igazi világsikert az 1984-es Terminátor hozta el neki. Azóta nagyjából 700 millió dollár körüli lett a vagyona.

Steve Jobs

A 2011-ben elhunyt Apple-vezér is csak hat hónapig járt a Reed Főiskolára, utána az Atarinál dolgozott, mint videójáték-dizájner. Némi indiai spirituális utazgatás után Jobs 21 évesen társával megalapította az Apple-t, ami mára a világ legnagyobb vállalatai közé tartozik. Halálával tízmilliárd dolláros vagyont hagyott maga után.

Mark Zuckerberg

Zuckerberg szépen bejárt a Harvardra – már akkor felkeltette az AOL és a Microsoft érdeklődését tehetségével -, mégsem végezte el. Bár tudásával valószínűleg bármelyik számítógépes irányban sikerre vitte volna, ő megalkotta a Facebookot, így van 31 évesen több, mint harmincmilliárd dolláros vagyona.

Bill Gates

Ki ne ismerné a Microsoft alapítójának nevét – pedig biztos, hogy sokan gondolták azt, hogy semmire sem viszi, mikor kibukott a Harvardról. Gates azonban nem tört le, mivel kiskamasz kora óta érdekelte a számítógépes programozás, abból élt egy ideig, majd jött a Microsoft, és vele mára több, mint nyolcvanmilliárd dollár.