2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Minden nap a hátán viszi iskolába mozgássérült barátját egy 18 éves fiú

Minden nap a hátán viszi iskolába mozgássérült barátját egy 18 éves fiú
Minden nap a hátán viszi iskolába mozgássérült barátját egy 18 éves fiúA 18 éves fiatalember, Xie Xu immár három éve, minden tanítási napon, a hátán viszi el mozgáskorlátozott barátját a Csiangszu városában található Daxu Középiskolába. A 19 éves Zhang Chi izomsorvadásban szenved, így egyedül, segítség nélkül nem tud eljutni az iskolába. Xie nagyon a szívén viseli barátja sorsát; az iskola után hazaviszi Zhangot, és segít neki az otthoni teendőkben is, együtt mosnak, főznek és takarítanak. A két barát az iskolában is nagyon szorgalmas, ők az osztály legjobb tanulói. Mindketten jelentkeztek egyetemre is, azonban más-más intézményekbe, így hamarosan el kell válniuk egymástól.
Guo Chunxi, az iskola igazgatóhelyettes azt mondta, hogy: “Rendkívül inspiráló és szívmelengető a két fiú története. Xie évek óta segít beteg barátjának. Ő a legjobb fiú a Földön, az iskolatársait is rávette, hogy segítsenek Zhangnak”.

Egy amerikai emberi jogi jelentés szerint Kínában megközelítőleg 243 000 olyan mozgássérült iskoláskorú gyerek van, aki nem jut el az iskolába.