2024.04.25. - Márk

Lehet, hogy neked is van valahol egy hasonmásod?

Lehet, hogy neked is van valahol egy hasonmásod?
Lehet, hogy neked is van valahol egy hasonmásod?Ha nincs a Twin Strangers elnevezésű online hasonmáskereső oldal, valószínűleg sosem derül ki, hogy a texasi Jennifer és a tőle kilométerek ezreire élő, észak-karolinai Ambra úgy hasonlít egymásra, hogy akár ikrek is lehetnének. Szerencsére a 33 éves Jennifer kíváncsi természetű nő, akit mindig is érdekelt, vajon él-e a bolygón még egy olyan külsejű ember, mint ő. Miután az interneten belefutott Niamh Geaney történetébe, aki a Twin Strangers segítségével mindössze két hét alatt rátalált „ikerhasonmására", úgy döntött, tesz egy próbát ő is, és regisztrált az oldalra.

„Csak beütöttem a legfontosabb paramétereimet és vártam" – emlékszik vissza Jennifer, majd hozzáteszi, bár titkon épp arra az eredményre számított, amit kapott, a hasonlóságtól még így is ledöbbent. „Mintha csak a tükörbe néznék. Egészen elképesztő" – idézi a fiatal nőt a Daily Mail című brit lap.

A weboldal a gyors sikeren felbuzdulva még azt is felajánlotta a hasonmásoknak, hogy összehoz nekik egy találkozót, hogy személyesen is meggyőződjenek a hasonlóságról. A nem mindennapi pillanatról még egy megható kisfilmet is készítettek, íme:


Jennifer nagy örömében még az édesanyjának is bemutatta újdonsült ismerősét. Jól látszik, hogy az idősebb asszony először nem hisz a szemének, majd zavarában megkérdezi a fiatalabb nőt, hogy „ugye nem adoptáltak?" Mint később a beszélgetések során kiderült, a két nő nem csak a külsejében hasonlít egymásra: mindketten szeretik a tudományokat, a könyveket, a lovakat és a gyerekeket, mindezt annak ellenére, hogy teljesen más körülmények között nőttek fel.