2024.04.18. - Andrea, Ilma

Vakvezető kutyája miatt dobtak ki egy nőt egy üzletből

Vakvezető kutyája miatt dobtak ki egy nőt egy üzletből
Vakvezető kutyája miatt dobtak ki egy nőt egy üzletbőlA biztonsági őrt nem érdekelte, hogy a nő a kutya nélkül nem tud bevásárolni, kidobta a boltból arra hivatkozva, hogy "tilos állatokat bevinni". A nő azt mondja, "meghalt benne valami" az eset után. Hiába próbálta a nő elmagyarázni, hogy szüksége van a vakvezető kutyára, ráadásul törvénytelen ezért feltartóztatni, a férfi hajthatatlan maradt, és kiutasította az üzletből. A többi vásárlót is felháborította az eset, és kiabálni kezdtek az őrrel. A nő ezen a ponton úgy érezte, belehal a szégyenbe, és azt kérte, hadd beszéljen az üzletvezetővel. A menedzser elnézést kért, a nőt pedig beengedték az üzletbe.
Megalázott egy vak nőt egy amerikai tulajdonban lévő angol üzletlánc egyik biztonsági őre. A 34 éves Louise Cannon a szokásos nagybevásárlást szerette volna elintézni a liverpooli szupermarketben, amikor az őr feltartóztatta azzal, hogy a boltba tilos kutyát bevinni!...

Az üzletlánc szóvivője nyilvánosan is bocsánatot kért az eset miatt, amit elfogadhatatlannak nevezett. Állítása szerint a biztonsági őr nem Nagy-Britanniában született, ezért nem volt tisztában a vakvezető kutya fogalmával, azóta viszont továbbképezték.

Nem mintha bármilyen továbbképzés segíthetne az együttérzés totális hiányán.