2024.03.29. - Auguszta

97 évesen kapta meg érettségi bizonyítványát az idős hölgy

97 évesen kapta meg érettségi bizonyítványát az idős hölgy
97 évesen kapta meg érettségi bizonyítványát az idős hölgyA 97 éves Margaret Thome Bekema rendkívül meghatódott, amikor végre megkapta érettségi bizonyítványát, amit még 1936-ban kellett volna átvennie. Az idős hölgy Grand Rapids-ben található Catholic Central High School tanulója volt, ám családi okok miatt kénytelen volt otthagyni az iskolát. Margaretnek ugyanis gondoskodnia kellett súlyosan beteg édesanyjáról és a testvéreiről, majd dolgozni kezdett, ezért nem is tudta befejezni tanulmányait a katolikus középiskolában, bármennyire is szerette volna. Margaret végül idén októberben kapta meg papírjait egy rokona közbenjárásának köszönhetően.
Az iskola egy tiszteletbeli bizonyítványt ajándékozott a 97 éves hölgynek, aki annyira elérzékenyült, hogy könnyekben tört ki, mikor átvette az oklevelet és a végzősöknek járó talársapkát.

„Tiszta szívből köszönöm – mondta az asszony könnyekig hatódva. “Azért kellett otthagynom az iskolát, hogy gondoskodjak a családomról. Nehéz volt, el sem tudják képzelni, mennyire nehéz. Nagyon szerettem a gimnáziumot, és rengeteg barátom volt.” Az iskola igazgatója azt mondta, hogy Margaret igazi példakép lehet a mai diákok előtt.