2024.04.19. - Emma

Kétmillió izzóval díszítette fel házát egy család

Kétmillió izzóval díszítette fel házát egy család
Kétmillió izzóval díszítette fel házát egy családCsaknem kétmillió izzóval öltöztette karácsonyi fénybe házát és udvarát egy család Horvátországban, a kivilágított birtokra mintegy 80 ezer turistát várnak. A Zágrábtól keletre elhelyezkedő Grabovnica településen január 9-ig lesz látható a karácsonyi csodakert. A hat hektáros birtok először 2002-ben kapott ünnepi díszvilágítást, bár akkor még “mindössze” 70 ezer égő ontotta fényét. Zlatko Salaj családfő újságíróknak elmondta: gyerekkori álmát valósította meg az egyedülálló kivilágítással.
“Amikor tizennégy évvel ezelőtt először világítottam ki a birtokot, nem gondoltam, hogy ennyi látogatót vonz majd és ennyi örömet tud okozni az embereknek, ami még inkább motivált” – mondta, majd hozzátette: az idei karácsonyi álomra három hónapig készült.

Ahogy évről évre bővül a fénykompozíciók kínálata, úgy növekszik a látogatók száma is. Salaj arról is beszélt, hogy az idén több mint száz autóbusznyi turistát várnak, ez tíz százalékkal több, mint tavaly, amikor 70 ezer látogatták meg a birtokot. A téli látványosság mellett számos kísérőprogram is várja az érdeklődőket: kézműves foglalkozás, kirakodóvásár mellett továbbá bemutatók és kóstolók is lesznek. A családfő utalt arra, hogy a fényűzésnek költségei is vannak, amelyek idén majdnem 1 millió kunára (mintegy 43 millió forintra) rúgnak. A kiadásokat a belépőjegyek árából és a különböző támogatásokból fedezik – tette hozzá.