2024.04.25. - Márk

Szokatlan páros: egy tyúk társaságában hajózza körbe a Földet a férfi

Szokatlan páros: egy tyúk társaságában hajózza körbe a Földet a férfi
Szokatlan páros: egy tyúk társaságában hajózza körbe a Földet a férfiGuirec Soudée egy 24 éves francia fiatalember, aki két évvel ezelőtt indult útnak, azzal a céllal, hogy körbehajózza a Földet. 2014 májusa óta van vízen az Yvinec nevű vitorlásával. Nagyszabású tervének megvalósításában egy lelkes és nem mindennapi barát is segít neki, Guirec ugyanis hűséges társra lelt egy Monique nevű tyúk személyében. Guirec és a madár közös kalandja a Kanári-szigeteken kezdődött el, itt vette magához a tyúkot a férfi. Ezután együtt végighajóztak Afrika nyugati partvonalai mentén, eljutottak a Karib-tengeri Saint-Barthélemy majd innen a jegesebb vizek felé hajóztak el.
Kalandjaikat rendszeresen dokumentálja és közzéteszi a világjáró francia fiatalember, aki elmondta, hogy amint meglátta a madarat rögtön tudta, hogy magával fogja vinni. A férfi ugyanis mindenképpen szerette volna, ha egy állat is vele tart, először egy macskára gondolt, de aztán úgy találta, hogy túl nehéz lenne vigyázni rá a nyílt vízen.

Monique végül valóban tökéletes társnak bizonyult, hiszen jól érzi magát a vitorláson, kíváncsi természetű, minden kalandban lelkesen részt vesz, ráadásul még tojásokkal is megörvendezteti gazdáját.



„A tyúk volt az ideális választás. Nem igényel sok gondozást, és neki köszönhetően még tojást is ehetek a tengeren. Többen azt mondták, hogy nem fog működni, mert ha egy csirke stresszes, akkor nem tojik. De egyáltalán nem volt probléma, tökéletesen alkalmazkodott, azonnal otthonosan érezte magát” – mesélte Guirec, hozzátéve, hogy Monique bátrabb, mint ő, ugyanis nem fél sem a hullámoktól, sem az erős széltől, de a szörfdeszkára is bármikor felpattan.

„Egyáltalán nem panaszkodik. Követ engem mindenhová, és nem okoz semmiféle problémát. Csak annyit kell tennem, hogy a nevét kiáltom, és már ott is van mellettem. Csodálatos állat” – fűzte hozzá a kalandvágyó kapitány. Guirec Soudée folyamatosan dokumentálja, hogy éppen hol járnak kedvencével, így bármikor követni tudjuk a különleges barátok legújabb kalandjait.