2024.03.29. - Auguszta

Koraszülött babáknak köt aprócska sapkákat az idős férfi

Koraszülött babáknak köt aprócska sapkákat az idős férfi
Koraszülött babáknak köt aprócska sapkákat az idős férfiA 86 éves Ed Moseley egy atlantai idősek otthonában él, ahol több lakóval és ápolóval is összefogott, hogy aprócska sapkákat kössenek és adományozzanak oda a helyi kórházban világra jött koraszülött babáknak. Az idős bácsi amint hallott a kezdeményezésről, azonnal tudta, hogy részt szeretne benne venni, habár soha nem kötött még semmit életében. Azt mesélte, hogy kezdetben nem is volt könnyű dolga, de lánya segítségével sikerült megtanulnia az alapokat. Sokat gyakorolt, majd ezután egymás után készítette el a puha kis sapkákat.
A bácsi eleinte tévézés közben, órák alatt készített el egy sapkát, de később annyira belejött, hogy már a lakótársainak és a gondozóknak is ő segített. Az otthon lakói és munkatársai összesen 300 sapkát készítettek el, ebből 55 darabot Ed Moseley kötött.

A kis kötött sapkákat már át is adták a kórház koraszülött osztályának. Az idős férfi azt reméli, hogy mostantól minden hónapban sikerül néhány tucat sapkát elkészíteniük és átadniuk a kórháznak, ahol valóban szükség is van rájuk, mivel itt születik a legtöbb gyermek az Egyesült Államokban és évente kétezer baba koraszülöttként jön a világra. A kórházban ez egyik anyuka elmondta, hogy nagyon örültek a sapkának, és nagyon meghatotta őket, hogy milyen sokan szeretnének segíteni a kisbabáknak. Ed Moseley megható története másokat is inspirált, többek közt az egyik unokája iskolájában is kedvet kaptak a gyerekek a sapkák elkészítéséhez.




Forrás: www.erdekesvilag.hu