"Közös, családi vacsorát csapunk szenteste, majd elmegyünk éjféli misére. Másnap reggel megtörténik az ajándékbontás, aztán jöhet a nagy ebéd. Az olasz otthonokból nem hiányozhat a betlehemi jászol. Korábban apámmal mindig kimentünk az erdõbe, és mohát szedtünk hozzá" - emlékezik vissza Gianni Annoni, aki családi körben már huszonnegyedikén kezdi a sütés-fõzést, majd másnap folytatja.
Az elõételek között mindig van felvágott, lazac, koktélrák konyakos, rózsaszín szószban. Ebéd és vacsora elõtt aszalt gyümölcsöt, magvakat eszünk. Apám kedvence a datolya, amit a tévé elõtt szokott elmajszolni. Etiópiában született, onnan hozta ezt a szokást. Emellett õ felel a borokért, az italokért.
Fõételként húslevest fõzünk, és parmezánnal vagy túrós spenóttal töltött tésztát. Utána jön a fõtt hús háromféle szósszal: cukrozott pikáns gyümölccsel, ez a mostarda, zöld petrezselyemszósszal és édes kaliforniai paprikából készült szósszal. Azután következnek a sültek és a halételek. Az édesség általában pandoro vagy karácsonyi tronchetto."