2024.04.25. - Márk

2008-ban történtek - sztárportré

2008-ban történtek - sztárportré
Ha egy harmadikra van szükség…: (Balázs Klári)

„Szerintem egy szoros, jó házasságba a hûtlenség nem fér bele. Nincs rá szükség. A kikacsingatások akkor vannak talán, amikor az egyik valamit még keres. Ami aztán vagy lesz, vagy nem, de közben tönkre megy az a kapcsolata, amirõl úgy gondolta, hogy stabil. Ha egy harmadikra van szükség, akkor mégsem volt olyan stabil.

Gondoltam, hogy a házasságunkban is ilyen lesz:
Egy határozott, karakán fickó. Gyuriban imádom, hogy egy nagyon egyenes, és korrekt ember. Õ minden téren nagyon megbízható, ezért is gondoltam, hogy a házasságunkban is ilyen lesz.”


Problémamegoldó képesség kell ahhoz, hogy egy jó párkapcsolat megmaradjon: (Sebeõk János)

„A szabadság is egy olyan állapot, amiért ha nem küzdünk meg naponta, akkor elkezd leépülni. Nem mindig az a legnagyobb szabadság, ha nem veszem figyelembe mások véleményét. Olykor odafigyelni másokra, sõt, alárendelni akár önmagamat részlegesen egy másik érdeknek, értéknek vagy akaratnak, az is jelenthet szabadságot. A szerzetesek, amikor belépnek egy szerzetesrendbe, szent engedelmességet fogadnak, ugyanakkor õk így szabadok.”


Vannak emberek, akikbõl ellenszenvet váltunk ki: (Keresztes Ildikó)

„Nagyon sokáig szenvedtem attól, hogy volt bennem egy iszonyú szeretet éhség. Azt akartam, hogy mindenkinek megfeleljek, hogy mindenki szeressen, mindenki imádjon, mindenki elismerjen. Már nem akarok mindenkinek megfelelni. Már talán a fejlõdésemnek azt a fokát elértem, hogy rá kellett jönnöm, ha megfeszülök, fejen állok, és én vagyok a legcuncimókusabb a Földön, akkor sem fog mindenki szeretni, és nem fogok tudni megfelelni, nagyon sok mindenkinek. Már nem fáj ez. Aki pedig anélkül ítélkezik nagyon komolyan, hogy velem valaha egy mondatot is váltott volna, az meg nagy ívben le van …”


Tanácsolom minden apának: (Nagy Feró)

„Mondtam a fiamnak: Gyere ide gyorsan, ülj ide le elém! (Kicsit megszeppent, hogy most valami balhé lesz) Mondtam neki: Ide figyelj! Elmehetsz ebbõl a házból bárhova, én nem bánom.

De egyet jól jegyezz meg, ha innen kimész, ide bármikor visszajöhetsz, mert ez itt a te házad is, te itt laksz. Menjél, csavarogjál! De minden pillanatban legyen benned az érzés, hogy te ide haza tudsz jönni, bármilyen bajod van.”


Ha még egy nap az élet: (Maksa Zoltán)

„Akkor én azt hiszem, hogy hátradõlnék. Kimennék a kertbe egy kicsit, megenném a kedvenc kajámat, megsimogatnám a gyermekeimet, elolvasnám a kedvenc novellámat még egyszer, fölraknám a kedvenc zenémet…”

Sztárportré egész évben, minden héten!
www.sztarportre.hu