2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kaki volt a fagyiban

Kaki volt a fagyiban
Az ausztráliai Sydney-ben élõ Whyte-családnak a város egyik éttermében egy nagy tálban fagylaltot szolgáltak fel, tetején sûrû csokoládéval.

Amikor azonban a feleség megkóstolta a desszertet, azonnal rosszul lett. "Ahogy a kanalat az ajkaimra érintettem, már éreztem a bûzt. Visszaöklendeztem a fagylaltot, és kiköptem a szalvétára" - mesélte a nõ, akinek barátnõje, miután megszagolta a desszertet, felkiáltott: "Te jó ég, ürüléket szolgáltak fel nekünk!"
Az étterem tagadja a vádakat, és 5 ezer ausztrál dollárt, vagyis mintegy 670 ezer forintot ajánlott fel a családnak, amely azonban nem fogadta el a pénzt, mert úgy döntött: 1 millió ausztrál dollárra, vagyis közel 135 millió forintra perli a helyet.

Az étterem tulajdonosa zsarolásnak véli a család követelését. Tony Williams ugyanakkor hozzátette: ha bebizonyosodik, hogy valóban emberi ürülék volt a fagylaltban, akkor az valószínûleg "ipari szabotázs" eredményeként kerülhetett bele.

A férj mintát vett desszertbõl, majd bevizsgáltatta azt. A tesztet elvégzõ intézet jelentése szerint a minta valóban rendkívül kellemetlen szagot áraszt, és vannak benne olyan adalékok, amelyek emberi ürülékhez hasonlítanak.

Az ügyet az ausztrál rendõrség és a hivatalos egészségügyi szervezetek is vizsgálják. Az eset óta az étterem a szóban forgó fagylalt felszolgálását szünetelteti, és együttmûködik a hatóságokkal.