2024.04.19. - Emma

Temetése után hazatért

A temetése után két nappal hazatért a nyugat-ukrajnai Rivne megyei falujába egy halottnak hitt férfi, aki helyett másnak a földi maradványait hantolták el a rokonai.

A Pereverdiv nevû községben magányosan elõ Szerhij Pavlov 43 éves afganisztáni veterán eltûnését a hozzátartozói jelentették be a rendõrségen. Épp ekkor bukkantak a környékbeli halastónál horgászók egy vízbe fulladt férfi tetemére. A rendõrség több falubelit is beidézett a járási hullaházba a tetem azonosítása végett, és õk váltig állították, hogy a halott nem Pavlov.

Az eltûnt unokaöccse azonban felismerni vélte a holttestben a nagybátyját, akinek a személyazonosságát az egyik lábán lévõ korábbi sérülés nyomai is megerõsítették - hangzott el a kijevi NTN tévécsatornán.

A tudósítás szerint két nappal az után, hogy a halastóból kifogott holttestet a család annak rendje és módja szerint eltemette, a halottnak gondolt Pavlov megjelent a faluban. Az elképedt szomszédoknak elmondta, hogy három hétre elutazott ügyes-bajos dolgainak intézésére, és rögtön kiment a temetõbe, ahol a sírján álló fejfáról letépte és elégette a nevét tartalmazó táblát.

Hamarosan kiderült, hogy egy 32 éves, a szomszéd járásba való férfi holttestét temették el Pereverdivben. Az elhunyt családja azonban egyelõre nem gondol a kihantolásra, mert a temetés keresztény szertartás szerint történt. Ráadásul a megkerült Pavlov vállalta, hogy gondját viseli a helyette eltemetett halott sírjának.