2024.03.29. - Auguszta

Pap vert postást Vas megyében

Közfeladatot ellátó személy elleni erõszak bûntettének alapos gyanúja miatt indított nyomozást pénteken a rendõrség a Vas megyei Gyõrvár plébánosa ellen, aki tettleg bántalmazta a helyi postást - közölte a rendõrség az MTI-vel.

Maxim László alezredes, a vasvári rendõrkapitányság bûnügyi osztályvezetõje elmondta: vizsgálják az ügyet, de a plébánost egyelõre még csak ezután hallgatják ki gyanúsítottként. Ha beigazolódik a bûnössége, három év szabadságvesztést is kiszabhat rá a bíróság - tette hozzá.

Dóka Ferenc plébános az MTI tudósítójának telefonon elmondta: sajnálja a történteket, a tettlegességet maga is elítéli, és ezért hajlandó bocsánatot kérni. Ugyanakkor elmondta azt is: hosszabb ideje megromlott a kapcsolat közte és a sértett között, aki sekrestyésként dolgozott a plébánián.

"Többször kijelentette, hogy ki fog készíteni, (...) több ízben feljelentett a püspökségen, mindent elkövet, hogy engem innen elüldözzön, ellenem hangolja a község lakóit" - mondta.A plébános hozzátette: a hosszabb ideje benne felgyûlõ feszültség miatt veszíthette el béketûrését, amit nagyon sajnál. Tisztában van a következményekkel, "jöjjön, aminek jönnie kell" - fogalmazott.