2024.03.29. - Auguszta

Londonban megnyitották az elsõ Szerencsejáték-függõk Országos Klinikáját!

Londonban megnyitották az elsõ Szerencsejáték-függõk Országos Klinikáját!
A brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) megnyitotta elsõ, kifejezetten szerencsejáték-függõségben szenvedõk kezelésére szolgáló klinikáját.

A London belvárosában lévõ National Problem Gambling Clinic (Szerencsejáték-függõk Országos Klinikája) 12 hónapos próbajárattal indul, és alkalmazottai között különféle specialisták, például pszichiáterek és adósságkezelési szakértõk is helyet kapnak.

Az új klinika motivációs interjúk és kognitív viselkedésterápia ötvözetével kezeli a betegeket.

"Egyedi kezelési csomagot fejlesztettünk ki a sajátos nehézségek kezelésére, amelyek gyakoriak a szerencsejáték-függõk esetében" - nyilatkozta Dr. Henrietta Bowden-Jones, a klinika vezetõ pszichiátere. "Függõségük természetébõl eredõen a szerencsejátékosok pénzügyei gyakran rettenetes állapotban vannak, ezért az adósságrendezés és a munkaügyi tanácsadás is fontos részét képezi a kezelésnek."

A szerencsejáték elterjedtségérõl 2007-ben készült brit országos felmérés alapján az ország népességének körülbelül 0,6 százaléka, azaz mintegy 360 000 ember szerencsejáték-függõ, és ez a szám az legutóbbi, 1999-ben készített felmérés óta gyakorlatilag nem változott.