2024.04.20. - Tivadar

Britney Spears népszerûbb, mint Obama

Britney Spears népszerûbb, mint Obama
Los Angeles - Lehet, hogy Barack Obama történelmet csinált elsõ afro-amerikai elnökként, de az internet világában mégis Britney Spears mögé szorult idén.

A zaklatott életû popdíva tavaly súlyos magánéleti válsága miatt érdekelte annyira a Yahoo.com oldal látogatóit, hogy mindent tudni akarjanak róla, idén viszont sorsának jobbra fordulása és új albuma keltett figyelmet.
Így aztán a híroldalon bepötyögött keresések milliárdjaiból idén a legtöbb ismét Britney-re irányult, aki ezzel egymás után negyedszer, az elmúlt nyolc évben pedig összesen hétszer került az elsõ helyre.

A keresések száma alapján a World Wrestling Entertainment, a legnépszerûbb amerikai pankrációs show-mûsor végzett a második helyen, s az új amerikai elnök csupán a harmadik helyet csípte el. (Igaz, õ lett 2008 "legkeresettebb" politikusa.)

A Yahoo hétfõn tette közzé a legtöbbször lehívottak listáját. Az elsõ tízbe egy online játék (RuneScape) és egy anime-sorozat (Naruto) is bejutott olyan sztárok társaságában, mint Miley Cyrus, Jessica Alba, Lindsay Lohan és Angelina Jolie. A tizedik legkutatottabb téma az American Idol címû tehetségkutató mûsor volt.

"Az emberek nap mint nap a nethez fordulnak, hogy tájékozódjanak az õket körülvevõ világról. A kereséseikbõl kiviláglik, hogy milyen eseménynek, személynek vagy témának volt a legnagyobb hatása 2008-ban" - magyarázta az eredményt Heather Cabot, a Yahoo Web Life szerkesztõje.

Spears sikere ellenére a Yahoo-sok szerint 2008 mégiscsak Obama éve volt. "A hatalmas információáradat ellenére az emberek nem tudtak róla eleget" - mondta a BBC riporterének Vera Chan, a honlap pletykarovatának felelõs szerkesztõje, aki azt is elmesélte, mennyire meglepte az amerikai választásokkal kapcsolatos óriási online érdeklõdés.

A szerkesztõnõ ugyanakkor kijelentette, nem hiszi, hogy a rohamosan növekedõ internetforgalom kiütné a nyeregbõl a hagyományos médiát. "Az emberek valódi, megbízható információkhoz akarnak jutni az újságokból, a rádióból és a tévébõl. De felmennek az internetre is, és így a megtudottakat össze tudják hasonlítani más forrásokkal, emellett újabb szempontokat is találnak" - fejtette ki véleményét Chan.