2024.04.24. - György

Sorshúzáson akarja kiárusítani a lakásait

Sorshúzáson akarja "kiárusítani" egy spanyol befektetõ azokat a lakásokat, amelyeket eddig nem sikerült eladnia egy Barcelona közelében épült lakótelepen.

A Grupo de Empresas Rob nevû ingatlancég lakásonként 7000 - egyenként 50 euró (13 ezer forint) címletû - sorsjegyet bocsát ki, így 350 ezer eurós bevétele lenne egy-egy lakásból. Összesen 31 lakást sorsolna ki ezen a módon.

A lakás-sorsjegyek árusítása szerdán kezdõdik, a húzásra néhány hónapon belül kerül sor. Ha lakásonként nem sikerül legalább 6500 szelvényt eladni, a vállalkozó visszaadja a pénzt a résztvevõknek.

A sorsjáték a balsorsú spanyol befektetõknek csak az egyik ötlete. Októberben egy másik vállalkozó úgy próbált megszabadulni el nem kelt ingatlanaitól, hogy kettõt kínált egy áráért: pontosabban annak, aki megvesz egy házat a malagai komplexumban, felajánlott ráadásként ugyanott egy kisebb lakást is.

De a barcelonai vállalkozónak is volt már elõdje. Egy befektetõ, aki - hogy törleszthesse az általa felvett hiteleket - sorsjátékot szervezett, és fõnyereményként a saját lakását ajánlotta fel.