2024.04.19. - Emma

Száztíz gyereket ölt meg egy ördögûzõ Nigériában

Õrizetbe vett a nigériai rendõrség egy ördögûzõtt, aki saját állítása szerint száztíz gyereket ölt meg. A férfi egy televíziós dokumentummûsorban beszélt tetteirõl, a rendõrség ezután tartóztatta le.

"Nem tagadom, hogy ördögûzõ vagyok, de én nem gyerekeket öltem, hanem a beléjük költözött rossz szellemeket irtottam ki különbözõ gyógynövényekkel" - mondta õrizetbevételekor.

Sam Ikpe Ituama, egy gyerekjogvédelmi csoport - a Child Rights Rehabilitation Network - tagja szerint, a most elfogott férfi emberkereskedelemmel foglalkozó hálózat tagja lehet. "Jó néhány fétis kelléket és két fogva tartott gyereket is találtunk a gyanúsított templomában. A gyerekeket valószínûleg el akarták szállítani" - mondta.

Nigéria egyes területein gyakoriak az olyan magukat ördögûzõnek valló csalók, akik elhitetik a szülõkkel, hogy gyerekeiket megszállta valami ártó szellem, mely szerencsétlenséget hozhat az egész családra, betegség vagy válás formájában. Ezzel próbálnak pénzt kicsalni tõlük az ördögûzésért cserébe. A boszorkánysággal megvádolt gyerekek közül többen gyermekkereskedõ-hálózat áldozatai lesznek.