2024.04.16. - Csongor

Franciaország történetének legnagyobb ékszerrablása

Legalább négy fegyveres csütrötökön kirabolta Párizs legmenõbb ékszerboltját. A rablók, akik közül ketten nõnek öltöztek, jól tájékozódtak, az eladók némelyikét névrõl ismerték. Néhány alkalmazottat bántalmaztak is.

Franciaország történetének legnagyobb ékszerrablása volt csütörtökön Párizsban, jelentette az AFP. A fegyveres rablók nyolcvanmillió euró (21,2 milliárd forint) értékû gyémántot és egyéb ékszert zsákmányoltak. A rendõrség pénteki tájékoztatása szerint a rablók szinte minden kiállított ékszert elvittek a Harry Winston ékszerboltból.

A BBC értesülései szerint legalább négy rabló, legalább ketten nõnek öltözve rohanta le a filmsztárok és királyok kedvelt ékszerboltját, amely a Champs-Elysee tõszomszédságában, az Acenue Montaigne-on van. Jól tájékozottak voltak, a személyzet több tagját névrõl ismerték, írja rendõrségi forrásokra hivatkozva a brit hírszájt. Azt is pontosan tudták, mit hol keressenek.

A rablás idején tíz vevõ és 15 eladó volt a boltban. A rablók állítólag bántalmaztak néhány eladót.

Az ékszerboltot csaknem pontosan egy éve már kirabolták, akkor tízmillió euró (2,65 milliárd forint) értékû ékszert zsákmányoltak.