2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Eladta újszülött gyermekét, hogy tudja fizetni hiteleit!

Húszezer dollárnak megfelelõ összegért (3,9 millió forint) bocsátotta áruba újszülött gyermekét a dél-ukrajnai Herszonban egy nõ, aki a leleplezését követõen azt állította, hogy bankhiteleinek törlesztésére kellett a pénz.

Arról, hogy egy fiatal nõ vevõt keres újszülött gyermekére, a herszoni rendõrség emberkereskedelem elleni ügyosztálya még az anya terhessége idején értesült. Két nyomozó - egy férfi és egy nõ - férj-feleségnek adva ki magát, azonnal felvette vele a kapcsolatot.
A hitelesség kedvéért még "színlelt" házassági anyakönyvi kivonatot is készítettek - írta csütörtökön az ukrán fõvárosban megjelenõ Kijevszkije Vedomosztyi címû lap online kiadása.

A cikk szerint az anya, miután rendben lévõnek találta a papírokat, megállapodott a "vevõkkel" gyermeke vételárában. A nõ telefonon értesítette az ügyfeleket, amikor szülni indult a kórházba. Ekkor azonban az akciót akadályozó komoly probléma adódott, mert a gazdasági válság miatt a rendõrségi ügyosztály nem tudta elõteremteni a kialkudott összeget, ezért megkérte a kórház vezetését, hogy legalább három napig ne engedjék ki a kismamát a szülõotthonból.

Amikor a pénz összegyûlt, a két nyomozó felkereste az anyát, aki elismervényt írt a pénz átvételérõl, egyértelmûvé téve, hogy miért kapta az összeget. Ezt követõen azonnal õrizetbe vették, majd a bírósági végzés nyomán letartóztatták.

Kihallgatása során a férjétõl és három kiskorú gyermekétõl külön élõ nõ tettét azzal indokolta, hogy sürgõsen pénzre volt szüksége, mert több banknál vett fel hiteleket, és nem volt mibõl törlesztenie azokat.