2024.04.20. - Tivadar

3 milliárd forintnyi dinárt követel a nyugdíjbiztosító egy szerb kisnyugdíjastól

Több mint 3 milliárd forintnyi dinárt követel a nyugdíjbiztosító egy szerb kisnyugdíjastól.

Nem akart hinni a szemének egy közép-szerbiai kisnyugdíjas, amikor a helyi nyugdíjbiztosító értesítõjét elolvasta: a dokumentum szerint ugyanis csaknem 1 milliárd dinárral (3,2 milliárd forint) tartozik.

A papír szerint Milanka Vukadinovics 999 millió, 999 ezer 999 dinárral és 99 parával (a dinár váltópénze) tartozik a biztosítónak. A B92 hírportál keddi tudósítása szerint valószínûleg számítógépes hibáról van szó, ám a csacsaki kirendeltségnél hivatalosan ezt nem erõsítették meg.

Az ottani hivatalnokok inkább azt javasolták az idõs néninek, hogy kezdje el részletekben törleszteni a tartozását, amíg nem rendezõdik a helyzet. A család szerint ahhoz, hogy az asszony kifizesse a követelést, még 40 ezer évig kellene élnie. A néni ugyanis havonta mindössze 8200 dinár (mintegy 26 ezer forint) nyugdíjat kap.

Milanka Vukadinovics fia is megpróbált utánajárni az ügynek. Csacsakról a fõvárosba küldték, hogy majd Belgrádban megoldják a bajt. Onnan pedig visszaküldték a közép-szerbiai városba. A nyugdíjbiztosító egyelõre még vizsgálja az ügyet, és idõt kért a megoldásra.