2024.04.20. - Tivadar

Kirúgás majd feljelentés melegség miatt a McLaren-nél!

Feljelentette egy munkaügyi bíróságon Ron Dennist, a McLaren Forma 1-es csapat fõnökét volt asszisztense, akit azért bocsátottak el, mert Dennis melegnek hitte õt.

Peter Boland, aki a csapatfõnök magánrepülõgépéért volt felelõs, a southamptoni bírósági meghallgatáson elmondta, hogy volt elöljárója többször is "kulturális érzéketlenségrõl" tett tanúságot. "Kijelentette, hogy kezet akar mosni, miután egész nap arabokkal fogott kezet", máskor pedig muzulmán üzletfeleit a Korán által tiltott alkoholos italokkal kínálta.

A 27 éves mérnök hozzátette, hogy megdöbbentette Dennis viselkedése, de nem az õ dolga volt felhívni a figyelmét ezekre a modortalanságaira.

Bolandot, aki a perben önmagát védi, 2007-ben elbocsátották, hivatalosan azért, mert elaludt a gép fedélzetén. De a fiatalember tagadja, hogy ez lett volna az igazi ok. "A személyzet többi tagja azt hitte, hogy meleg vagyok és Dennis velem szembeni viselkedése drasztikusan megváltozott, amikor elkezdtek terjedni ezek a pletykák. Nagyon kellemetlen volt mindenki számára megmagyarázni, hogy nem vagyok meleg" - mondta.

Dennis 8000 fontot (2,3 millió forintot) ajánlott fel Bolandnak, amennyiben lemond a perrõl. A volt asszisztens azonban feljelentette volt fõnöke három cégét, köztük a magánrepülõt kezelõ Greyscape-et szexuális orientáción alapuló diszkrimináció címén. A meghallgatások folytatódnak.