2024.04.24. - György

Ördögûzést követelt a katolikus paptól egy szlovák asszony

Prága/Pozsony - Megtámadta és bántalmazta a helyi katolikus papot egy nõ csütörtökön a nyugat-szlovákiai Pozsonybesztercén (Záhorská Bystrica), mert az elutasította kérését, hogy ûzze ki testébõl az ördögöt.

A pozsonyi rendõrség szerint az incidens a helyi plébánia közelében történt. A 39 éves nõ ott állította meg a 47 éves katolikus papot, s kérte meg az ördögûzésre.
Miután az erre nem volt hajlandó, elvette tõle a paplak kulcsait és erõszakkal akart bemenni az épületbe. A lelkipásztor azonnal hívta a rendõrséget, s a motoros járõr a paplak bejárata elõtti lépcsõn elfogta az asszonyt, majd kihallgatásra bevitte a pozsonyhidegkúti rendõrõrsre.

"Az asszony azzal magyarázta tettét, hogy testét megszállta az ördög, s ezért a paphoz fordult, hogy segítsen neki megszabadulni a Sátántól. Kérését azonban a pap elutasította, s ezután került sor az erõszakra" - mondta újságíróknak Tatiana Kurucová, a pozsonyi regionális rendõrség szóvivõje.

A nõ ellen magánlakásba való engedély nélküli behatolás kísérlete kapcsán eljárást indítottak a hatóságok. A zavaros ügy kivizsgálása folyamatban van - közölte a szóvivõ.