2024.04.19. - Emma

Szánalmas! Ajándékautomatát loptak Heves megyében!

Üzletek elé kihelyezett, pénzzel mûködõ ajándékautomatákat vitt el, illetve próbált meg ellopni két férfi Heves megye három településén - tájékoztatta hétfõn az MTI-t a rendõrség.

A Hatvanban, Csányon és Horton elkövetett bûncselekményekkel 170 ezer forint kárt okozott a két elkövetõ, akiket néhány óra alatt elfogtak a nyomozók - közölte Soltész Bálint.

Mint elmondta, a lopássorozat még múlt pénteken történt. A tolvajok elvágták az automatákat rögzítõ biztonsági láncokat, majd a szerkezeteket a kocsijukba tették, és elmenekültek a helyszínrõl. A tettesek két esetben sikerrel jártak, ám az egyik automata elmozdításakor megzavarták õket.

A rendõrség a szemtanúk által megadott rendszám alapján Hatvanban még aznap elfogta a 31 és a 34 éves galgahévízi gyanúsítottat. Mint kiderült, a tettesek az ellopott automatákat széttörték és kiszedték azokból a pénzt.

A két férfi ellen egy rendbeli lopás kísérlete és két rendbeli lopás bûncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a hatvani rendõrkapitányság.