2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Több százezren jelentkeztek a világ legjobb állására

Több százezer potenciális munkavállalót érdekel a világ legjobb állásaként hirdetett ausztráliai "szigetgondnoki" munka.

Az állást bemutató weboldalt már az elsõ napon olyan sokan keresték fel, hogy nem bírta a terhelést. Bõ 300 ezren jártak a honlapon. "Még vatikánvárosi és mongóliai látogatónk is volt" - mondta a munkát kínáló Queensland állami idegenforgalmi hivatal szóvivõje szerdán.

A rendszer összeomlásáig 350 pályázat érkezett, egyebek között Hollandiából, Olaszországból, Kanadából és az Egyesült Államokból, ahol többen a washingtoni ausztrál nagykövetségre is elmentek, hogy személyesen adják be az álláspályázatukat.

A Nagy Korallzátonyhoz tartozó Hamilton-sziget gondnokának alapvetõ feladatai közé a napozás, a tengerparti séta és a fürdõzés tartozik. A megbízás hat hónapra szól, a díjazás forintban számolva 22,2 millió. Szolgálati lakásként a munkaadó egy luxusvillát biztosít. A turisztikai marketingakció nyertesével szemben támasztott egyetlen komolyabb követelmény, hogy vezessen blogot a szigeten töltött napjairól.