2024.04.23. - Béla

Nyakában felejtették a pengét!

Edith McQueenre késsel támadt három éve egy nõ a lakása közelében. Ügyvédje, Chad Roberts elmesélte, hogy McQueent kétszer megszúrták és a helyi ügyeleten kezelték sérülésit.

Az õt ellátó orvos a kórtörténetben leírta, hogy McQueen a nyakán szúrt sebbel érkezett. Azt is lejegyezte, hogy a sebet kitisztította és összevarrta; majd a nõ gyógyultan távozott.

Ám három évvel késõbb állapota rosszra fordult. Ahogy Roberts elmesélte, McQueennek az elmúlt három évben erõs fejfájásai voltak. Néhány héttel ezelõtt felkeresett egy másik orvost, aki megröntgenezte és ezáltal fényt derített a fájdalom okára. A nyakánál a gerince közelében megtalálta az ottfelejtett pengét.

"Mivel közelgõ MRI vizsgálata miatt elküldték elõzetesen röntgenre is, nagy szerencséje volt. Ha nem derül ki, hogy mi felejtõdött a fejében, az MRI végzetes lett volna számára."

Roberts azt is elmondta, hogy a penge a bõrön keresztül is jól tapintható. Ám McQueen azt hitte, hogy csak a seb nem hegesedett normálisan és azt érzi.

Roberts szerint, ha három éve, megröntgenezték volna a támadást követõen, biztosan megtalálták volna az oda nem illõ tárgyat. "Kétségtelen tehát, hogy a röntgenvizsgálat elmaradt. Mivel szúrt sebbel szállították be, el kellett volna végezni a vizsgálatot."

A McQueent ellátó intézmény közleményben nyilatkozta, hogy semelyik páciensük ellátásával kapcsolatos bizalmas információkat nem vitatják meg harmadik féllel.

A penge még a nõ fejében van, aki ügyvédjével a lehetséges megoldáson dolgozik.

A floridai törvényeknek köszönhetõen eddig még nem volt precedens ilyen ügyben és a tárgyalás is elmaradhat.