2024.04.23. - Béla

Ausztriából hoznak havat a hógolyózási rekordkísérlethez

Budapest - Száznegyven tonna havat hoznak Ausztriából Budapestre a hógolyózási rekordkísérlethez, amelyet szombat délután fél négytõl rendeznek meg a Városligeti Mûjégpályán.

A rendezvény két szervezõje, a T-Home és a T-Mobile semmiképpen sem szeretné, ha azért maradna el a hócsata, mert nincs meg a hozzá szükséges alapanyag, ezért a biztonság kedvéért egy kisebb hegynyi havat hozat Budapestre, pontosan 140 tonnát hat hûtõkamionban az ausztriai Karintiából.
A hó állagát alulról hûtéssel, felülrõl egy kifeszített ponyvával óvják a szervezõk a szombat délutáni rendezvényig. Amennyiben elegendõ ember gyûlik össze, és hógolyózik, megdõlhet a Guinness World Records (GWR) által jegyzett legutóbbi rekord, amelyet a Michigani Mûszaki Egyetem tart 3745 fõvel - közölték a szervezõk szerdán.

A hógolyócsata lesz Magyarországon a második olyan rendezvény, amelyen a GWR hivatalosan képviselteti magát. A rekord hivatalos elismerésének feltétele az elõzetes regisztráció és a világszervezet erre vonatkozó szabályainak betartása. A GWR által kijelölt bíró a helyszínen fogja ellenõrizni a résztvevõk regisztrációjának, és a verseny lefolyásának szabályosságát. Elõírás, hogy legalább egy percig tartson a tömeges hócsata, és videofelvétel is készüljön az eseményrõl.

A szervezõk azt tanácsolják a résztvevõknek, hogy meleg, kényelmes ruhában érkezzenek. További részletek, például a közlekedéssel kapcsolatos információk a www.hogolyorekord.hu weboldalon érhetõk el.