2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Hat hónap felfüggesztett börtönre ítéltek egy nõi ruhában megjelenõ férfit

Hat hónap felfüggesztett börtönre és 10 ezer dirhamra (nagyjából 630 ezer forintra) büntetett egy bíróság Dubaiban egy indiai férfit, mert a vád szerint nõi ruhában jelent meg egy bevásárló központban. A hírt egy helyi lap közölte vasárnap.

A férfi azt állította, hogy egy filmszerepre készült egy olyan filmben, amit a Hollywood neve alapján Bollywoodnak becézett indiai Mumbaiban vesznek fel. Az angol nyelvû Gulf News szerint a P.K.-ként emlegetett 45 éves férfi egy ingatlanfejlesztõ cég vezetõje.

"Ártatlan vagyok, azért öltöztem abba a ruhába, mert egy nõ szerepét kell játszanom egy indiai filmben" - mondta a lap tudósítása szerint a férfi az ügyésznek. A férfit három évre felfüggesztett fél év börtönre ítélték, és a bíró döntése szerint, ha ez idõ alatt rajtakapják nõi ruhában, akkor le kell töltenie a büntetését. Az ügyész azonban kevésnek találta a felfüggesztett börtönt és a pénzbüntetést, ezért fellebbezett.

A rendõrség azzal a jelentéssel küldte meg a vádemelési javaslatot, hogy a férfin melltartó, arcfesték, és paróka volt, ráadásul parfümözte magát, állítja a lap. Arról nem írt az újság, hogy mi köze van a filmkészítéshez, illetve a színészethez a férfinak, aki fõfoglalkozású ingatlanfejlesztõ.